60.000 jobs in gevaar

60.000 jobs op en dankzij de luchthaven zijn in gevaar als er geen oplossing gevonden wordt voor de Brusselse geluidsnormen. Wil je mee helpen om de 60.000 jobs op de nationale luchthaven te behouden? Wil je zelf kunnen blijven reizen of vrienden en familie uitzwaaien en verwelkomen op Brussels Airport? Wil je pakjes en voeding van over heel de wereld verzenden of levensreddende medicijnen invoeren of snel opsturen naar de landen waar ze nodig zijn? Steun dan ‘Let us keep our airport jobs’, een initiatief van de gehele luchthavengemeenschap! Onderteken de online petitie hier en roep familie, vrienden en sympathisanten op om hetzelfde te doen. Steun ons ook via sociale media met #keepourairportjobs.

Meer dan

Mensen steunen ons

filled in paper postcards, Facebook video shares, digital postcards
223.665 video views, 26.934 unique website visits

En jij kan dat ook!

Vul een digitale postkaart in, gericht aan Premier Charles Michel


Deel je foto, voornaam, woonplaats en job titel met de hashtag #keepourairportjobs


Over de actie

  Waarom is deze actie nodig?

20.000 mensen verdienen dagelijks hun brood dankzij hun job op Brussels Airport. Voor iedere job op de luchthaven worden en trouwens nog eens twee bij gecreëerd op andere plaatsen. Dat maakt samen 60.000 jobs. Een getal dat je moeilijk kan bevatten, maar als die jobs verdwijnen, is dat ongeveer even veel als bijna 30 keer Caterpillar Gosselies, 10 keer Ford Genk of 4 keer Sabena.

Deze 60.000 jobs zijn vandaag in gevaar. Politici en regeringsleiders uit de verschillende delen van het land zoeken noodgedwongen een oplossing voor de Brusselse geluidsnormen. Die normen zijn zo streng dat vliegtuigmaatschappijen er niet aan kunnen voldoen en ze tot 5 keer meer boetes zullen krijgen, die kunnen oplopen tot 62.000 euro. De maatschappijen blijven dit niet accepteren en voelen zich genoodzaakt om naar andere luchthavens te verhuizen. Onze jobs? Die verhuizen mee…

Stel je even voor dat je van de federale politie aan de rechterkant van de baan moet rijden, maar in een bepaalde gemeente krijg je een boete als je niet links rijdt. Wat moet je dan doen? Rechts rijden en een boete krijgen? Of links rijden maar jouw rijbewijs op het spel zetten? Deze afweging moeten piloten bijna dagelijks maken in, of beter gezegd, boven ons land.

We willen dat de geluidsnormen redelijk blijven, zodat vracht- en passagierstoestellen nog kunnen blijven vliegen. Enkele vliegtuigmaatschappijen hebben ons land al de rug toegekeerd en vliegen voortaan vanuit Amsterdam of Frankfurt. Dat kunnen we niet laten gebeuren! Vanuit de hele luchthavengemeenschap trekken we daarom aan de alarmbel. Let us keep our airport jobs!

  Wie trekt mee het initiatief ‘Let us keep our airport jobs’?

Deze actie is een samenwerking vanuit de hele luchthavengemeenschap: vakbonden, werkgevers en vakorganisaties staan zij aan zij om de jobs op Brussels Airport te behouden: BTB/UBOT, ACB, ACLVB/CGSLB, ACV Transcom, AOC, BAR, BATA en Voka.

 

  Op welke manier kan ik ‘Let us keer our airport jobs’ ondersteunen?

Op deze website vind je een online petitie die je kan ondertekenen en doorsturen naar familie, vrienden en familie. Elke stem telt! Op de luchthaven zelf worden er badges en stickers verdeeld met de slogan ‘Let us keep our airportjobs’. Draag ze zo veel mogelijk en plak ze op zichtbare plaatsen! Daarnaast verdelen we ongeveer 20.000 postkaarten die je kan ondertekenen en inleveren, zodat wij ze aan premier Michel en de andere regeringsleiders kunnen overhandigen. Laat je horen op de sociale media met de hashtag #keepourairportjobs en steun onze zaak.

  Wat wil ‘Let us keep our airport jobs’ bekomen?

Op korte termijn willen we dat de tolerantiedrempels met betrekking tot de Brusselse geluidsnormen blijven. Dat is een eerste noodzakelijke stap om vervolgens met alle betrokkenen op zoek te gaan naar een gebalanceerde oplossing met aandacht voor tewerkstelling, omwonenden, milieu en economie. We willen een stabiel juridisch kader zodat we grondige toekomstplannen kunnen maken en de jobs op Brussels Airport kunnen behouden.

  Wanneer lopen de acties?

We starten officieel op 8 februari en voeren campagne tot en met het volgende Overlegcomité op 20 februari. Maar daarna mogen we de aandacht niet laten verslappen! We zullen de politici en het brede publiek blijvend informeren over het belang van Brussels Airport voor onze nationale economie en de tienduizenden jobs, die we absoluut nodig hebben in ons land.

Nieuws

Met trots kunnen we zeggen dat de campagne ‘Let us keep our airport jobs’ succesvol is!

18/02/2016

Met bijna 19.000 stemmen en bijna 200.000 mensen die onze video bekeken, kunnen we vaststellen dat onze campagne is overgekomen. Persartikels en -beelden zijn zowel in tijdschriften, kranten en in het televisienieuws verschenen. Op vrijdag 17 februari verzamelden bijna 60 mensen voor een wandeling door Brussel. Het doel van deze optocht was om Minister President van de Vlaamse Regering, Geert Bourgeois, Minister President van het Brussels Hoofdstedelijk gewest, Rudi Vervoort en de Eerste Minister van België, Charles Michel te ontmoeten. De postkaarten – ingevuld door getroffenen en sympathisanten – werden tijdens de ontmoetingen overhandigd aan de ministers. Laat ons hopen dat de politiekers een oplossing vinden die voor iedereen aanvaardbaar is en dat we onze luchthaven kunnen houden! Let us keep our airport jobs!